dimarts, 5 de juliol del 2011

Peixeteria


peix espassa: un dels habitants del fons del mar que cal evitar, mai no sap estar al seu lloc.

besuc: petó entre submarinistes.

gobi: peix ciprínid propi del desert.

sordina: religiosa de la congregació dels cupleids. Sempre parla fluixet (de Matilde Urbach).

llenguado: peix xerraire (de Júlia). 

atonyina: peix molt estimat i utilitzat com a arma contra els enemics en èpoques remotes (de Júlia).

calamarsa: contràriament als calamars, varietat odiada pels pagesos quan van a fer un arros al camp (de Brian). 


llenguadoc: el peix xerraire de Júlia parlant occità (de Neus).

popeta: cefalòpode dolorosa (de Lo Rat).

tauró-tauromàquia: lluita entre un tauró i un toro (de Lo Rat).

llucifer: peix ferotge i diabòlic (de Lo Rat). 

lloparro: peix que es cuina als lupanars (de Kalamar).

muscletà: nit sorollosa i valenciana on els moluscs juguen a les castanyoles (de Kalamar).

calamercè: restaurant amb especialitat de cuina de calamars de mida petita (de Kalamar).

marrisc: crustacis per paelles d'alt contingut calòric (de Kalamar).

skamarlans: cosins de les gambes que tanquen les pinces a ritme de Madness (de Kalamar).

turbot: peix pla que s'inquieta per no res (de Kalamar).

7 comentaris:

  1. Llenguado: peix xerraire ('qué lenguado', diu l'àvia a 'Gente bien' d'en Rusiñol.

    ResponElimina
  2. sordina: religiosa de la congregació dels cupleids. Sempre parla fluixet.

    ResponElimina
  3. Atonyina: Peix molt estimat i utilitzat com a arma contra els enemics en èpoques remotes.

    ResponElimina
  4. calamarsa: contràriament als calamars, varietat odiada pels pagesos quan van a fer un arros al camp.

    ResponElimina
  5. Llenguadoc: el peix xerraire de Júlia parlant occità

    ResponElimina
  6. popeta: cefalòpode dolorosa
    tauró-tauromàquia: lluita entre un tauró i un toro
    llucifer: peix ferotge i diabòlic

    ResponElimina
  7. lloparro: peix que es cuina als lupanars.

    muscletà: nit sorollosa i valenciana on els moluscs juguen a les castanyoles.

    calamercè: restaurant amb especialitat de cuina de calamars de mida petita.

    marrisc: crustacis per paelles d'alt contingut calòric.

    skamarlans: cosins de les gambes que tanquen les pinces a ritme de Madness

    turbot: peix pla que s'inquieta per no res.

    ResponElimina